Chokolade og meget
stærk kaffe giver ekstra smag til denne pragtfulde Tiramisu-lignende dessert.
Det smager saftsuseme godt. Denne gode dessert hitter altid!
Kan virkelig anbefales
Tid: 1½ time, heraf
1 time i køleskab. 4-6 pers.
# Ingredienser
BUND:
100 g smør eller
margarine
100 g Digestive-kiks
½ dl hakkede
hasselnødder
FYLD:
175 g chokolade
1½ dl piskefløde
225 g mascarpone eller cremefraiche
1 spsk stærk kaffe
½ dl flormelis
PYNT:
225 g mascarpone
1 dl syrnet fløde
15 g chokolade
pecannødder
kokos
* Fremgangsmåde
1. Smelt
fedtstoffet. Bland det med knuste kiks og hakkede nødder.
2. Tryk massen ud i
en springform på 18 cm i diameter.
3. Smelt chokoladen
i vandbad eller i mikroovnen.
Pisk fløden til
skum.
4. Bland mascarpone
eller cremefraiche med kaffe, flormelis og den smeltede chokolade.
Vend til sidst den
piskede fløde i.
5. Fyld formen med
cremen.
Lad den stå koldt en times tid.
6. Bland moset
mascarpone med den syrnede fløde.
Fordel det over
fyldet.
7. Pynt med reven
chokolade, pecannødder og ristet kokos.
Tips: Kiksene kan blandes med ½ tsk ingefær.
Eller du kan bruge
kiks med ingefær-smag.
Se alle de bedste opskrifter med Dessert
Se alle de bedste opskrifter med Tærte
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------