Den cherimoya, også stavet chirimoya og kaldes chirimuya af Inca-folket, er en spiselig frugtbærende art af slægten Annona fra familien Annonaceae. De blev antaget at være hjemmehørende i Colombia, Ecuador, Peru, Bolivia og Chile og spredte sig gennem kultivering til Andesbjergene og Mellemamerika.
Cherimoya, Anona cherimola, ligner en sammenvokset artiskok,
en hjerte-kogleformet grøn frugt på størrelse med en appelsin.
Den er hjemmehørende i det tropiske Peru, men dyrkes nu
mange steder, hvor der er varmt nok, især i Middelhavsområdet.
Den grønne skræl har tykkelse som en melons, og det hvide
frugtkød er mildt og sødligt, måske som en blanding af pære og mango. Cherimoya
er let fordærvelig og skal skånes for tryk. Et modent eksemplar har brunlige
pletter.
Cherimoya spises som den er. Enklest bare skåret igennem og
spist med ske. De spredte, sorte kerner er nemme at se og undgå. Det klæ'r det
sødlige kød med en dråbe citron eller noget stærkere, fx frugtbrændevin, og
den kan også bruges som del af friske frugtsalater. Cherimoya importeres
hovedsagelig - men ikke kun i juni/juli, og da blandt andet fra De Canariske
Øer, Madeira, Spanien, Italien, Israel og Senegal.
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, -
prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
-----------
ooo OÔO ooo -----------