Crème chiboust er en creme pâtissière (konditorcreme) lysnet med marengs. Selvom man lejlighedsvis bruger flødeskum til at lette den, er dette traditionelt en millefeuille-creme.
Crème chiboust kan smages til med vanilje, appelsinskal
eller likør.
Det blev angiveligt skabt og udviklet i 1847 af konditoren
M. Chiboust fra konditoriet, der lå på Paris-gaden Rue Saint-Honoré.
Hvis gelatine er blødgjort og inkorporeret i chibousten
eller plombieres, kan den bruges som en bayersk creme. Chibousten eller
plombieres kan også fungere som souffléfyld, så længe æggehvider er bunden;
blandingen vil "puste op" og give en cremet soufflé.
Se opskrifter med Chiboust creme
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person
eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------