Chili
con carne er en ret, som kan varieres i det uendelige med forskellige grønsager
og kødtyper. Her i en udgave med majs og den stærke spanske pølse chorizo, som
giver masser af smag fra røget paprika.
Arbejdstid:
30 min. Koge/stegetid: 25 min. Fryse-egnet. 4 personer
#
Ingredienser til :
1
rød peberfrugt
1
grøn peberfrugt
2
løg
1 spsk
olie
250
g chorizopølse https://www.kogebog.dk/A/chorizo-p%C3%B8lse?q=chorizo
2
dåser kidneybønner
2
dåser hakkede tomater
2
fed hvidløg
1 tsk
stødt spidskommen
200
g frosne majskerner
salt
og peber
Tilbehør:
4
dl jasminris
1
bundt koriander
evt.
chilisauce, fx Tabasco
*
Sådan
laver du Chili med peberfrugter, majs og chorizo:
Rens
peberfrugterne og skær dem i terninger.
Pil
løgene og hak dem.
Svits
løg og peberfrugter i en gryde med olie i 5 min., til grønsagerne dufter.
Skær
pølsen i skiver og svits den med et øjeblik.
Si
lagen fra bønnerne og hæld dem i gryden sammen med tomater, knust hvidløg og
spidskommen.
Lad
gryderetten simre i 15 min.
Rør
majsene i retten, kog op og smag til med salt og peber.
Server
retten med kogte ris og et drys frisk koriander.
Sæt
chilisauce på bordet til dem, der kan lide maden ekstra stærk.
Kogebog.dk er madkursus
og nemme madopskrifter, og Madplaner, Tøm
køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
og...
Kilde: Hjemmets bedste MAD