Dessert. Arbejdstid: 20 min. Fonduegryde. Let at lave. Mellem pris. (4 personer)
# Ingredienser
til Chokoladefondue:
300 g ren chokolade
1,5 dl piskefløde
2 spsk cognac eller Grand Marnier
Tilbehør:400 g frugt, fx appelsinfileter, jordbær, ananas og
druer
* Tilberedning Chokoladefondue:
1. Rens frugten, skær den i mindre stykker og lad den dryppe
godt af i et dørslag.
Anret frugten i små skåle.
2. Bræk chokoladen i små stykker og smelt dem i
fonduegryden.
Tilsæt fløden og rør i chokolademassen, til den er tyk og
blank.
Tilsæt cognac eller Grand Marnier.
3. Server chokoladefonduen sammen med frugtstykkerne, der
sættes på fonduegafler og dyppes i den varme chokoladeblanding.
Tips: Både frisk og henkogt frugt kan bruges.
Fonduegryden skal være tykbundet. Har den en tynd bund, kan
chokolademassen tilberedes i en almindelig, tykbundet gryde og herefter hældes
over i fonduegryden, der må stå på svag varme. Chokoladefondue er en meget mættende
dessert og egner sig derfor kun til servering efter en ganske let hovedret.
Se alle de bedste opskrifter med Chokolade
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, -
prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
-------- ooo OÔO ooo -----------