Dessert. Arbejdstid: 20 min. Afkøles: 2 timer. Middelsvær at lave. Mellem pris. (4 personer)
# Ingredienser
til Chokoladefromage:
150 g ren chokolade
4 blade husblas
½ dl stærk kaffe
2 æg
2 spsk sukker
2,5 dl piskefløde
* Tilberedning Chokoladefromage:
1. Sæt husblassen i blød koldt vand 7-8 minutter.
2. Bræk chokoladen i små stykker.
Læg dem i en skål og hæld kaffen i. Smelt over vandbad.
3. Knug husblassen fri for vand og opløs den i den varme
chokoladeblanding.
Lad den stå, til den er håndvarm.
4. Pisk imens æggehviderne stive og pisk fløden til skum.
5. Pisk æggeblommerne og sukkeret let og luftigt.
6. Rør den håndvarme chokolademasse i æggesnapsen.
7. Vend flødeskummet i, når fromagen begynder at stivne.
8. Vend forsigtigt de stiftpiskede æggehvider i.
9. Hæld fromagen i en skål eller fordel den i portionsglas.
Stil den koldt i ca. 2 timer.
Tips: Pynt evt. med lidt flødeskum og reven
appelsinskal, eller orangegrene.
Fromagen kan tilsmages med lidt cognac eller Grand Marnier.
Det skal i æggesukkermassen.
Kan fryses; holdbarhed: 2-3 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med Chokolade
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, -
prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------