Her får du dessert i flere spændende udgaver. En ganache er
en glasur, sauce eller fyld til kager, lavet af chokolade og fløde. Det er den
perfekte dessert, der kan serveres året rundt.
Forberedelse: 25 min. 4 personer
# Ingredienser
200 g mascarpone
40 g flormelis
200 g mørk kogechokolade
1½ dl piskefløde
50 g smør
4 skiver fint hvedebrød (brioche)
1 dl hindbærlikør
200 g hindbær
1 spsk kakao
* Tilberedning
Pisk mascarponen lidt for at gøre den mere luftig.
Pisk undervejs flormelissen ind i massen. Køl af.
Chokoladeganache: Bræk chokoladen i mindre stykker.
Bring fløden til at simre (ikke koge). Tag gryden fra
varmen,
tilsæt chokoladen, og rør, til den er helt smeltet.
Tilsæt smørret, og rør, til cremen er jævn og ensartet.
Køl helt af, og sæt til side et køligt sted.
Anret i lag i 4 høje glas: Et lag chokoladeganache,
et stykke brød vædet med hindbærlikør, et lag hindbær og
et lag mascarpone. Gentag lagene.
Drys med kakao, og pynt med et par hindbær.
Hold glassene kolde indtil servering.
Vaniljedessert med hindbær
Dyp brødskiverne i 6 spsk muscat-vin og 6 spsk hindbærcoulis.
Udskift chokoladeganachen med 2 dl vaniljecreme, og
top med flødeskum.
Cremedessert med hindbær og ribs
Pisk 250 g mascarpone med 100 g kvark og 2 æggeblommer.
Tilsæt 2 æggehvider pisket stive med 30 g sukker.
Kombinér cremen med lag af ribsgelé, makron og hindbær.
Hindbær-litchidessert
Bland hindbærlikøren med 2 spsk rosenvand, og
hæld den over letknuste makroner.
Halvér hindbærrene, og slut af med et lag litchifrugt og
flødeskum.
Pynt med pistacienødder og frostede rosenblade.
Chokolade-mangodessert
Udskift hindbærrene med stykker af mango, og
væd briochen med mørk rom.
Se alle de bedste opskrifter med Dessert Is og sorbet Frugt og bær Tærter Ganache
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person
eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------