Dessert. Arbejdstid: 20 min. Frysetid: 6-8 timer. Middelsvær at lave. Mellem pris. Fryse-egnet.
4 personer
# Ingredienser
til Chokoladeis:
1 dl vand
150 g ren letbitter chokolade
5 dl mælk
2,5 dl piskefløde
6 æggeblommer
200 g flormelis (4 dl)
* Tilberedning Chokoladeis:
1. Varm vandet op i en tykbundet gryde.
Bræk chokoladen i mindre stykker og smelt dem i vandet ved
svag varme.
Tilsæt mælken og fløden og lad det koge op.
2. Pisk æggeblommerne luftige med flormelissen.
Tilsæt chokolade/mælkeblandingen lidt efter lidt, mens der
fortsat piskes.
3. Kom cremen tilbage i gryden.
Varm langsomt op, mens der hele tiden røres. Cremen skal
tykne, men må ikke koge.
4. Hæld den i en form og lad den køle af.
Kom den kolde iscreme i en »ismaskine« eller kom den i en
form, der tåler lave kuldegrader, og sæt den i fryseren.
Rør af og til i starten af indfrysningen, ellers kan
chokoladen synke til bunds.
En »ismaskine« klarer selv omrøringen.
Tips: I stedet for vandet kan der bruges stærk, kold
kaffe.
Holdbarhed i fryser: 2-3 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med Chokolade
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, -
prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------