Denne delikate kage tager det kun 15
min at bage. Den skal skæres i meget tynde snitter, for den er særdeles fyldig.
Bedst 24 timer i døgnet
• Server med yoghurt naturel. Den
syrlige smag kompletterer den søde kage på bedste vis.
Forberedelse 15 min + afkøling. Tilberedning
15 min. 20 stk.
# Ingredienser
125 g smør
500 g mørk blokchokolade
6 æg
smør til formen
flormelis til garnering
* Tilberedning
1. Sæt ovnen på 200 °C.
Beklæd bunden af en 20 cm form med
alufolie.
Smør kanterne med smør.
2. Smelt smørret og chokoladen sammen
i vandbad ved svag
varme på komfuret eller på middel
effekt i mikroovn i 5 min.
3. Pisk æggene med mixeren i vandbad,
se under Tips,
ved jævn varme i ca. 5 min.
4. Vend forsigtigt æggemassen i
chokolademassen med
et piskeris eller en metalske
(træskeer får æggemassen til at falde
sammen).
5. Hæld massen i formen og bag i ovnen
i 15 min.
Kagen skal stadig være lidt flydende i
midten.
Afkøl i mindst 2 timer og skær derefter i meget tynde skiver.
Pudr med flormelis ved serveringen.
VARIATION
Tilsæt 2-3 spsk frugtpuré. Det gør
kagen mindre fast og
forhøjer smagen. Server med frugtpuré
eller friske bær.
Chokoladekage for utålmodige:
Energi pr. stk.: Kcal 224 = kJ 940
Kulhydrat 16 g Protein 4 g Fedt 16 g
(64%) Fibre 0 g
Tips
Lav et enkelt vandbad ved at placere
en varmesikker
skål ovenpå en gryde med kogende vand.
Dette hjælper æggemassen til at blive
tykkere.
En nem måde til at beklæde bunden af
formen er at
anvende en springform.
Beklæd bunden med folie og spænd
dernæst kanten på.
Se alle
de bedste opskrifter med Tærter
Se alle de bedste opskrifter med Kager
✅ Her er
kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.