Alle vil kunne lide denne bløde,
saftige chokoladekage med hakkede hasselnødder. Kagen har en herlig aroma. Den
her chokoladekage er nem at bage og smager fantastisk.
• Hasselnødder indeholder mange slags
B-vitaminer samt betakarotin.
Forberedelse 25 min + 6 timer hvile. Tilberedning
1 time. 16 stk.
# Ingredienser
150 g mørk blokchokolade
6 æg
1 nip salt
200 g blødt smør
2 dl sukker
1 spsk vaniljesukker
200 g finthakkede hasselnødder
3 dl hvedemel
½ dl kartoffelmel
1 tsk bagepulver
1 dl chokoladebuddingpulver
3 spsk rom
DESUDEN:
smør og rasp til formen
flormelis til servering
* Tilberedning
1. Riv blokchokoladen. Del æggene i
blommer og hvider.
Pisk æggehviderne hårdt sammen med 1
nip salt.
Rør smør, sukker og vaniljesukker
luftigt.
Rør æggeblommerne i, en ad gangen, og
rør til massen er jævn.
2. Sæt ovnen på 175 °C.
Bland nødder, mel, chokolade,
kartoffelmel, bagepulver og
chokoladebuddingpulver.
Vend de tørre ingredienser og rommen,
lidt ad gangen,
i æggeblommemassen.
Vend til slut de stiftpiskede hvider
i.
3. Smør kageformen godt med smør.
Dæk derefter indersiden af formen med
rasp.
Hæld dejen i og glat overfladen.
Stil i ovnen og bag i 1 time.
4. Vend den varme kage ud på en rist
og lad den køle af
mindst 6 timer men helst natten over.
Drys med flormelis eller reven
chokolade efter eget valg.
Chokoladekage med nødder:
Pr. stk: Energi: Kcal 351 = kJ 1474
Kulhydrat 30 g Protein 6 g Fedt 23 g
(59%) Fibre 1 g
Tips
En festligere variant af denne saftige
kage får man,
hvis man, efter at kagen er blevet
kold skærer den
igennem og drypper appelsinlikør over
bundene.
Smør marmelade på snitfladen og læg den øverste
del af kagen på.
Drys med reven chokolade og garner med
kandiserede
appelsinskaller. Server med flødeskum.
Se alle
de bedste opskrifter med Tærter
Se alle de bedste opskrifter med Kager
✅ Her er
kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.