Saftig og fuld af smag - en kage som
egentlig smager allerbedst, hvis den får lov at trække lidt. Bag den helst
dagen før dit gæstebud.
• Nødder indeholder mineraler og
magnesium, som styrker kroppens nerver.
Forberedelse 40 min. Tilberedning 1
time. 16 stk.
# Ingredienser
200 g mørk blokchokolade
150 g valnøddekerner
250 g smør eller margarine +
fedtstof til formen
1 dl sukker
6 æg
2 spsk hvedemel
reven skal af ½ citron
2 spsk vaniljesukker
* Tilberedning
1. Riv chokoladen groft. Hak 100 g
valnødder fint.
Sæt ovnen. på 200 °C.
Smør en form med fedtstof (26 cm i
diameter).
2. Pisk sukker og fedtstof med mixeren
til en lys og luftig creme.
Pisk æggene sammen i en anden skål.
Rør nødder, mel, chokolade, citronskal
og vaniljesukker
i smørblandingen.
Tilsæt derefter æggene og pisk det
luftigt.
3. Fyld formen med dejen og glat
overfladen.
Hak resten af valnøddekernerne og læg
dem oven
på dejen.
4. Stil kagen på ovnens midterste rille
og bag i ca. 1 time.
Når kagen slipper kanten af formen, er
den færdig.
Prøv også med en stegenål.
Tag kagen ud og lad den svale af på en
rist.
SERVERINGSFORSLAG
Til den lune kage smager det godt med
lidt vaniljeis og
friske jordbær.
Chokoladekage med valnødder:
Energi pr. portion: Kcal 309 = kJ 1298
Kulhydrat 16 g Protein 5 g Fedt 25 g
(73%) Fibre 1 g
Tips
I stedet for at rive
chokoladen og hakke nødderne i hånden,
så kør dem i en foodprocessor med kniven
monteret.
En rigtig luftig dej får du, hvis du
skiller æggene.
Pisk æggeblommerne i smørblandingen.
Pisk æggehviderne stive og vend dem i.
Se alle
de bedste opskrifter med Tærter
Se alle de bedste opskrifter med Kager
✅ Her er
kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.