Chokoladelagkagen der smager mindst lige så godt, som den
ser ud. Den er fyldt med blød og lækker creme med nougat og mokka og toppet med
bær
Tilberedningstid:
40-45 min. Bagetid: 12-15 min. Ikke fryseegnet
# Ingredienser:
Bunde:
150 g smør
135 g hvedemel (2¼ dl)
80 g havregryn (2¼ dl)
135 g sukker (1½ dl)
1½ tsk bagepulver
4 tsk kakao
Fyld:
90 g sukker (godt 1
dl)
25 g mandler
1½ dl piskefløde
1-2 spsk stærk kaffe
Pynt:
1½ dl piskefløde
50 g chokolade
125 g ribs i klaser
* Tilberedning:
1. Findel smørret i melet og kom resten af ingredienserne i.
Ælt dejen sammen.
2. Aftegn 3 cirkler
på bagepapir lagt på bagepladen,
hver med en diameter
på 20-22 cm.
Rul og tryk dejen ud
inden for hver cirkel.
Bag bundene ved 175
°C i 12-15 min.
Lad dem svale på
bagerist.
3. Smelt sukkeret
lysebrunt på en pande.
Kom smuttede,
finthakkede mandler i sukkermassen og
hæld den straks efter på en oliesmurt bageplade.
Lad massen blive
kold.
4. Knus nougatmassen
med en kødhammer eller med kagerulle.
Bland den i den piskede fløde og rør kaffen i.
5. Kom nougatfyldet
mellem kagebundene.
Pynt kagen med
flødeskum lige før servering og
drys groftreven
chokolade på.
Læg ribsklaser eller
anden frugt i kanten rundt.
Se alle de bedste opskrifter med Chokolade
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.