Chokoladekage med kakao toppet med rabarbermousse lavet med fløde
og husblas og pyntet med rabarber vendt i sukker og mynte. Rabarberluksus til
dessert eller kage, når det skal være noget helt særligt
# Chokoladekage
150 g smør
3 dl sukker
1 dl kakao
2 tsk vaniljesukker
2 æg (mellemstore)
2 dl hvedemel
Rabarbermousse:
5 blade husblas
250 g rabarberkompot
4 dl piskefløde
Pynt:
1 spsk rabarberstilke
2 tsk sukker
lidt frisk mynte
*
Sådan gør du
1. Sæt ovnen på 175 °C.
2. Smelt smørret i en gryde.
Rør sukker, vaniljesukker og kakao ud heri og kom blandingen i en
skål.
Rør et æg ad gangen i dejen, og afslut med melet. Der skal
ikke bagepulver i denne dej.
3. Smør en springform på 24 centimeter, og drys den med mel,
rasp eller sukker.
Kom dejen heri, smør den ud, og bag kagen midt i ovnen i 20
minutter.
Tag kagen ud og afkøl den helt på rist. Lad kagen blive i
springformen.
4. Læg husblas i en skål med vand i cirka 8 min.
5. Kom 100 gram kompot i en gryde, og opvarm den.
Tag husblas op med hånden, og kom det i gryden.
Rør den sammen, og tag den straks fra varmen. Afkøl den.
6. Pisk fløden til skum, og vend det med rabarberblandingen.
7. Fordel moussen på den kolde bund.
Dæk den med film, og lad den stivne i mindst 3 timer eller
natten over.
Pynt med rabarber vendt i sukker og mynte.
Rabarberopskrifter: Har du rabarber i haven, har du også
verdens nemmeste dessert lige ved hånden. Pluk et par stængler, og husk at få
det nederste af stilken med. Det er den, der har den bedste smag.
Vil du se flere dejlige opskrifter med rabarber - så se
HER
Kogebog.dk har de nemmeste madopskrifter, madplan og tøm
køleskabet og din egen "Min kogebog" til dine egne opskrifter