En nem opskrift på en lækker chokoladekage med tyttebær. Et
sikkert hit til kagebordet.
Prøv denne lækre chokoladekage med tyttebærsyltetøj.
Tilberedningstid:
ca. 30 min. Bagetid: 50-60 min. Fryseegnet
# Ingredienser:
150 g mørk chokolade
150 g smør
150 g sukker (knap 2
dl)
3 æg
1 tsk vaniljesukker
200 g hvedemel (3½ dl)
2 tsk bagepulver
1 dl
tyttebærsyltetøj
* Tilberedning:
1. Bræk chokoladen i
mindre stykker og smelt den over vandbad.
Rør smør og sukker godt sammen og tilsæt æggeblommerne en ad
gangen (gem hviderne).
2. Tilsæt den
smeltede og afsvalede chokolade og rør det godt sammen.
3. Bland vanilje og
bagepulver i melet.
Rør det i dejen
skiftevis med tyttebærsyltetøjet.
Pisk æggehviderne
stive og vend dem i.
4. Kom dejen i en 2
liters smurt form - rund eller aflang.
Bag kagen ved 175 °C
i ca. 1 time.
Lad kagen svale lidt
i formen, inden den tages ud og afkøler helt på bagerist.
Tips
Hvis tyttebærrene er
meget store, bør de moses med en gaffel,
inden de kommes i dejen.
Store tyttebær vil
synke til bunds under bagningen.
Se alle de bedste opskrifter med Chokolade
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.