Jo længere de sorte oliven marineres i krydderolien des
bedre. Grønne oliven giver en skarpere smag. Giver 2 spændende italienske middelhavsbrød
# Ingredienser
150 g udstenede sorte oliven, helst kalamata
1½ dl jomfruolivenolie
1 strimmel frisk citronskal
3 tsk hakket frisk timian
700 g ubleget hvedemel
35 g smuldret frisk gær (se tips)
4½ dl vand fra den kolde hane
2½ tsk havsalt
ekstra mel til drysning
2 velsmurte bageplader
Tips: Tørgær er ikke velegnet til denne opskrift
* Tilberedning
Kom de udstenede oliven i en skål sammen med olie,
citronskal og timian.
Lad dem marinere tildækket i 3-4 timer eller natten over.
Hæld 500 g mel i en stor skål og lav en fordybning i midten.
Udrør gæren med 1 dl vand og hæld det i fordybningen.
Tilsæt så resten af vandet.
Bland det til en klistret dej, nærmest som frituredej.
Tildæk den med et fugtigt viskestykke og lad den hæve ved
normal rumtemperatur i 3-4 timer.
Den skal hæve til cirka 3 gange sin oprindelige størrelse.
Tjek af og til for at sikre, at dejen ikke hænger fast i
viskestykket.
Slå den hævede dej ned.
Hæld de marinerede oliven i en sigte, fjern citronskallen,
men gem olien.
Bland olie og salt i dejen og arbejd så resten af melet i
til en blød, klistret dej.
Skær den i to portioner og læg den ene i en anden skål.
Bland halvdelen af olivenerne i hver portion dej.
Dæk de to skåle med fugtige viskestykker og lad dejen hæve
som før til
dobbelt størrelse i ca. 1 time.
Vend den ud på en bageplade.
Form den til 2 rektangler, 2½ cm tykke.
Tryk olivenerne ind i dejen igen, drys med mel og lad
brødene hæve
utildækket ved rumtemperatur til dobbelt størrelse i ca. 1
time.
Bag i en forvarmet ovn ved 220 °C i 30 min, til brødene er
brune og lyder hule,
når de bankes i bunden. Afkøl på bagerist.
Se alle de bedste opskrifter med Brød eller Boller
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.