Under skorpen gemmer sig et fløjlsblødt indre som smelter på
tungen. Server gerne souffléen med lidt friske bær til.
• Citroner er fulde af C-vitamin . Kvark indeholder meget
kalcium.
Forberedelse 15 min. Tilberedning 30 min. 4 portioner
# Ingredienser:
½ citron
2 æg
1 dl sukker
250 g kvark
1 æggehvide
1 nip salt
5 spsk fintmalede mandler
fedtstof til formene
PYNT:
flormelis
* Tilberedning:
1. Skrub citronen og riv skallen af den halve.
Del citronen og pres saften af den halve.
2. Skil æggehviderne fra blommerne.
Pisk æggeblommerne med sukkeret, til det er skummende.
Lad kvarken løbe af og bland den en skefuld ad gangen
i æggeblommerne.
Rør citronsaft og citronskal i lidt ad gangen.
3. Sæt ovnen på 175 °C.
Pisk æggehvider og salt til fast skum.
Vend æggehviderne og 3 spsk malede mandler
i æggeblommemassen lidt ad gangen.
4. Smør kun bunden af fire portionsforme og
drys med resten af de malede mandler.
Fyld formene 2/3 med massen.
Stil formene i den varme ovn og bag i 30 min,
til de er gyldne.
Åbn ikke ovnen, mens de bager, for så faldet
de sammen.
Tag souffléerne ud og drys med flormelis.
Server straks.
SERVERINGSFORSLAG
Server souffléen sammen med friske bær eller en frugtpuré.
Citron-soufflé:
Pr. portion: Energi: Kcal 308 = kJ 1260
Kulhydrat 26 g Protein 13 g Fedt 16 g (48%) Fibre 1 g
Tips:
I stedet for portionsforme kan man hælde massen
i en lav souffléform
og bage samme tid.
Hvis souffléformen er høj, skal du øge tiden med 10 min.
Drys rasp i stedet for hakkede mandler i bunden af formen.
I stedet for citroner kan du fint anvende grapefrugt eller appelsin.
Se alle de bedste
opskrifter med Desserter
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.