Kage tilbehør. Arbejdstid: 15 min. Afkøles: mindst ½ time. Let at lave. Lav pris.
# Ingredienser til Citroncreme
til kager:
2,5 dl mælk
2 æggeblommer
2 spsk sukker
3 spsk Maizena
1 vaniljestang
1 usprøjtet citron
*
Sådan laves Citroncreme
til kager:
1. Varm mælken langsomt op i en gryde.
Pisk æggeblommer, sukker og Maizena sammen i en skål.
2. Tag gryden fra varmen, inden mælken koger, og pisk ægge
blandingen i.
Sæt atter gryden over varmen, og pisk, indtil cremen
begynder at tykne.
Tag den straks fra varmen, den må ikke koge, så skiller den.
3. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Rør dem i
cremen.
4. Skræl citronen med en kartoffelskrællekniv til en lang
skræl.
5. Pres saften af citronen og rør den i den kogte creme
sammen med citronskrællen.
Lad skrællen ligge i, mens cremen køler af.
Rør i cremen af og til og fjern skrællen, når cremen er
kold.
Tips: Citronkagecreme bruges til fyld i lagkager,
medaljer og lignende.
Citronkagecremen kan bruges næsten alle steder i stedet for
almindelig kagecreme.
Se de bedste opskrifter med Citron
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, -
prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
-----------
ooo OÔO ooo -----------