Citronen er uundværlig i køkkenet. Ganske vist er den for syrlig i smagen
til at bruges som spisefrugt, men den friske saft - og aromatiske skal - bruges
som smagsingrediens i mangfoldige spiser, lige fra bagværk og desserter til marinader
og fiske- og kødretter.
Tilbehør. Arbejdstid: 10 min. Skal trække: 4-5 dage Kogetid: ca. 1 time. Let at lave. Lav pris.
# Ingredienser til Citroner,
syltede, saltede
4 usprøjtede citroner
4 tsk salt
eddike
*
Sådan laves Citroner,
syltede, saltede
1. Skær et dybt krydssnit i toppen af hver citron.
Drys 1 tsk salt i hvert kryds og lad citronerne trække 4-5
dage i et fad, med snittet opad.
2. Kom citronerne i en gryde sammen med den saltlage, der
har dannet sig.
3. Overhæld citronerne med så meget eddike, at det dækker,
og kog dem møre, ca. 1 time.
Tips: Bruges finthakket som krydderi i fiskeretter og
saucer på samme måde som kapers. Der skal kun bruges lidt, da det giver en
kraftig citronsmag.
Se de bedste opskrifter med Citron
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, -
prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------