Citronfromage er en klassisk og dejlig dessert, der har
citronsaft som sin vigtigste smagsingrediens. Retten er oprindelig udviklet i
Piemonte-området i Norditalien, hvor den benævnes Panna cotta al limone.
(4 pers.)
# Ingredienser
4 blade husblas
3 store æg
100 g sukker (1¼ dl)
revet skal af 1 citron
saft af 1
citron (ca. ½ dl)
¼ liter piskefløde (heraf lidt til pynt)
* Tilberedning
Læg husblassen i blød i koldt vand i 5 min.
Pisk hele æg og sukker til en luftig æggesnaps med elpisker.
Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved.
Smelt den i vandbad. Bland den med citronsaft og -skal.
Rør husblassen i æggene.
Pisk fløden stiv og vend den forsigtigt i æggemassen, når
den er næsten stiv.
Hæld fromagen i en skål og pynt med flødeskumstoppe før
serveringen.
Se alle de bedste opskrifter med Fromage
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.