Dessert. Arbejdstid: 20 min. Afkøles: ca. 2 timer. Middelsvær at lave. Lav pris. Fryse-egnet.
4-6 personer.
# Ingredienser til Citronfromage:
3 æg
80 g sukker (1 dl)
½ dl citronsaft
½ usprøjtet citron reven skal af
2 dl piskefløde
4 blade husblas
* Sådan laves Citronfromage:
1. Sæt husblassen i blød koldt vand 7-8 min.
2. Pisk æggeblommer og sukker let og luftigt.
Tilsæt den revne citronskal og citronsaften.
3. Tag husblassen op med det vand, der hænger ved.
Læg den i en skål og smelt den over vandbad.
4. Pisk æggehviderne stive og fløden til skum.
5. Hæld den håndvarme husblas i æggemassen i en tynd stråle
og rør, så husblassen straks blandes med æggemassen.
6. Tag lidt flødeskum fra til pynt og vend det resterende
flødeskum i fromagen, når den begynder at stivne.
7. Vend forsigtigt de stiftpiskede æggehvider i fromagen.
8. Hæld den op i en skål eller fordel den i portionsglas og
stil den koldt et par timer.
9. Pynt fromagen med lidt flødeskum lige inden servering.
Tips: Et par mynte- eller citronmelisseblade ser pænt
ud og klæder smagen.
Kan fryses; holdbarhed: 2-3 måneder.
Se de bedste opskrifter med Citron
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, -
prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------