Citrongræs har mange fantasiske fortrin. Lær om stænglens
bedste sider i dette afsnit af Kogebog.dk's råvareguide.
Citrongræs.
Engelsk: Lemongrass, Citronella grass. Latin: Cymbopogon Citratus
Sæson:
Dansk: -. Import: hele året
Holdbarhed: 12-14 dage ved 2-4 °C
Anvendelse: Selve stænglen er for hård til at den kan spises,
men den kan finthakkes og tilsættes opskrifter. Eller stødes og bruges hele i
gryderetter.
Anvendes mest i the, supper og karryretter, men er også velegnet til kylling og
fisk.
Pil de yderste tørre blade af stænglen. Bank stænglen let
med skaftet af din kniv. Den hvide del af stænglen kan snittes fint og anvendes
i marinader og varme retter. Den grønne del skal bruges hel, bl.a. i supper,
men skal tages op inden servering. Indeholder C-vitamin. Opbevares i
køleskabet.
Frysning: Ja, i op til 6 måneder uden at miste smagen.
Citrongræs stammer fra Asien, men bruges i dag i det meste
af verden. Udover asiatiske retter, kan den bruges i alle de opskrifter hvor
man ellers ville bruge citron.
Den dyrkes også pga. sit indhold af citronolier, som anvendes af
parfumeindustrien til bl.a. sæbe, myggespray og stearinlys.
Citrongræs bliver ofte anvendt som krydderi i asiatisk mad
(specielt mad fra Vietnam, Thailand, Laos og Malaysia). Citrongræs smager af
citrus og kan anvendes både tørret og frisk. Stilken kan ikke spises, da den er
for hård. Dog hakkes og koges stilken ofte med i supper, men fjernes inden servering.
Citrongræs bliver også anvendt som duftstof i parfumer og olier. Citrongræs kan
på grund af dets stærke lugt anvendes til at holde insekter væk.
Opskrifter med Citrongræs
Tilbage til Råvarer.
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.