Hemmeligheden bag marengsen ligger i piskningen. Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
Forberedelsestid: 40 min + afkøling. Tilberedningstid: 25
min. Kuverter: 8
# Ingredienser
3,7 dl hvedemel
½ tsk bagepulver
125 g koldt smør
2 spsk koldt vand
Citronfyld:
1,2 dl hvedemel
1,2 dl majsmel
2,5 dl sukker
3,1 dl citronsaft
2,5 dl vand
125 g smør
6 æggeblommer
Marengs:
6 æggehvider
3,7 dl sukker
* Tilberedning
1. Pensl en 23 cm tærteform med smeltet smør.
Hæld mel, bagepulver og smør i en foodprocessor og kør i 30
sekunder.
Tilsæt vand og kør i 30 sekunder, indtil dejen er samlet.
Vend dejen ud på et meldrysset bord og ælt den, indtil den
er helt samlet.
Rul dejen ud mellem to stykker film i en størrelse, der
dækker tærteformens bund og sider.
Lemp dejen over i formen og skær kanten til.
Dæk tærtebunden med film og stil den i køleskab i 20 min.
2 Opvarm ovnen til 180 °C.
Læg et stykke bagepapir ud over dejbunden og fordel et jævnt
lag af tørrede bønner over papiret.
Bage tærtebunden i 10 min, fjern bagepapir og boner og bag
bunden i yderligere 10 min, til den er gylden. Afkøl den.
3. Fyld: Bland mel, majsmel og sukker i en gryde.
Rør gradvist citronsaft og vand i og bland det, til det er
jævnt.
Rør i det ved lav varme, indtil blandingen koger og jævner.
Tilsæt smør og æggeblommer.
Rør i det, indtil smørret smelter.
Dæk det med husholdningsfilm og afkøl det.
4. Pynt: Pisk æggehviderne stive.
Tilsæt gradvist sukker og pisk det, indtil der danner sig
stive toppe.
5. Skru ovnen op til 210 °C.
Fordel fyldet over tærtebunden.
Dæk med marengsmasse og form den i en top med en kniv.
Bag tærten i 5 min, indtil marengsen er let brun.
Prøv sammen med:
Forret: Asiatisk
kyllingesalat
Hovedret: Hjemmelavede
pølser, rucolapesto og dip
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.