Der skal altid lidt
planlægning til, når en ret skal marineres. Men her er det mere end umagen
værd.
Det smager saftsuseme godt. Retter med kylling hitter netop
nu!
Tid: 40 min + 4-5
timer til marinering. 4 pers.
# Ingredienser
1 stor kylling
(1,3-1,4 kg) frisk eller frossen
MARINADE:
saft af 1 citron
½ dl vand
1 spsk salt
½ tsk sort peber
1 tsk estragon
1 fed hvidløg,
finthakket
* Fremgangsmåde
1. Optø kyllingen,
hvis den er frossen.
Del den i 2 halve.
Læg dem i en skål.
2. Bland
ingredienserne til marinaden.
Hæld den over
kyllingedelene.
Lad det stå koldt i
4-5 timer.
3. Læg de halve
kyllinger i en gryde.
Hæld marinaden over
og spæd med vand så kyllingen er dækket.
4. Kog kyllingen 25 min
til den er helt gennemkogt.
Lad kyllingen køle
af i væden.
5. Fjern skindet og
skær kødet i mindre stykker.
Læg dem på et leje
af salat og server med kogte kartofler og
en cremefraichesauce med masser af krydderurter.
Tips: Lav gerne en stor portion, når der er mange
gæster. Bliver der noget tilovers kan det sagtens holde sig, i køleskabet, til
næste dag.
Se alle de bedste opskrifter med Kylling eller
andet Fjerkræ
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------