Beløn yndlingsgæsterne med denne
imponerende, men enkle, roulade fyldt med frisk citroncreme. Server kagen med
kanelkaffe eller med citronte.
Forberedelse 30 min + afkøling.
Tilberedning 15 min. 10 skiver
# Ingredienser
2 æggeblommer
1 dl sukker
2 spsk friskpresset citronsaft
2 spsk vaniljesukker
2 dl sigtet mel
3 æggehvider
½ dl flormelis
FYLD:
200 g mager friskost
½ dl cremefraiche
3 spsk sukker
reven skal af ½ citron
saften af ½ citron
smør til formen
* Tilberedning
1. Sæt ovnen på 200 °C.
Beklæd en bradepande ca. 30x20 cm med
bagepapir og
smør papiret med smør.
2. Pisk æggeblommer og ½ dl sukker med
mixeren i en skål
til en tyk luftig masse.
Pisk citronsaft og vaniljesukker i.
Vend melet i.
3. Pisk æggehviderne stive i en anden
skål.
Pisk resten af sukkeret i.
Vend æggehviderne i dejen.
Hæld dejen i bradepanden og bag 15 min
i ovnen,
til den føles tør, når du stikker en
nål i.
4. Bland friskost med cremefraiche og
sukker i
foodprocessoren.
Smag til med citron.
5. Drys flormelissen ud på et rent
viskestykke og
vend kagen ud på det.
Tag papiret af.
Rul den varme kage sammen med
viskestykket.
Placer kagen med sammenføjningen nedad
på en rist.
Lad den blive kold.
Rul kagen op og smør citroncremen på.
Lad 2½ cm stå fri langs kanten.
Rul kagen sammen uden viskestykket.
Citronroulade:
Pr. skive: Energi: Kcal 180 = kJ 756
Kulhydrat 27 g Protein 9 g Fedt 4 g
(20%) Fibre 0 g
Tips
Læg kagen i fryseren en tid, så er det lettere at skive den og
få smukke
skiver, for kagen synker ikke sammen under
kniven.
Man kan også fylde kagen med sukkerfri citronfromage
på pulver, eller med den engelske marmelade "Lemon
Curd",
som købes i velassorterede supermarkeder.
Se alle
de bedste opskrifter med Tærter
Se alle de bedste opskrifter med Kager
✅ Her er
kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.