Sauce. Arbejdstid: 15 min. Middelsvær at lave. Mellem pris.
# Ingredienser til Citronsauce,
legeret:
2½ spsk hvedemel
3 dl fiskebouillon
10 g smør
1 æggeblomme
½ dl citronsaft
salt og hvid peber
*
Sådan laves Citronsauce,
legeret:
1. Pisk melet og den kolde bouillon sammen i en gryde (ikke
af aluminium) og varm op under omrøring, til det jævner.
2. Tilsæt smørret og bring saucen i kog under konstant
piskning.
Lad den koge for svag varme i nogle min. Tag gryden fra
varmen.
3. Rør æggeblommen sammen med lidt salt og citronsaften i en
skål.
Pisk lidt af den varme sauce i, hæld jævningen tilbage i
saucen og varm den op igen.
Den må ikke koge, efter at æggeblommen er rørt i, så skiller
den.
Smag til med salt og peber.
Tips: Citronsauce er specielt velegnet til
fiskeretter. Saucen kan også tilberedes med andre lyse bouilloner, alt efter
hvad den skal ledsage.
Gryder af aluminium kan misfarve lyse saucer med æg.
Hvis saucen er for sur, kan den smages til med lidt sukker.
Se de bedste opskrifter med Citron
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, -
prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------