Dessert. Arbejdstid: 30 min. Bagetid: 30 min. Middelsvær at lave. Mellem pris. (4 personer)
# Ingredienser til Citronsoufflé:
20 g smør
4 spsk hvedemel
1,5 dl mælk
4 spsk sukker
4 æg
1 usprøjtet citron
Endvidere:
smør og sukker til formen samt flormelis
Souffléform: 1,5 l
*
Sådan laves Citronsoufflé:
1. Varm mælken.
Smelt smørret i en tykbundet gryde og rør hvedemelet i. Det
må ikke tage farve.
Spæd med den varme mælk, til konsistensen er tyk og jævn og
lad det koge et par min.
Lad det svale af.
2. Pisk æggeblommerne lyse og lette med sukkeret.
Vask citronen og riv skallen fint, pres citronen.
Tilsæt saften og den revne citronskal og rør
citronæggemassen i gryden.
3. Smør souffléformen og drys den med sukker.
Pisk æggehviderne stive og fold dem i gryden.
Hæld soufflémassen i formen, der højst må være ¾ fuld, og
sæt den omgående i en 175 °C varm ovn på nederste rille i ca. 30 min. Den skal
være høj og gylden.
4. Sigt flormelis over souffleen og server straks.
Tips: Det er en
gylden regel, at gæsterne venter på souffleen, aldrig omvendt.
En god, let soufflé synker en smule sammen, kort efter at
den har forladt ovnvarmen.
Soufflé kan også bages i portionsforme. Så bør de anbringes
på midterste rille, og bagetiden forkortes til ca. 20 min.
Lad helst være med at åbne ovndøren under bagningen, og
hvis, da med forsigtighed.
Er souffleen først faldet sammen under bagningen, hæver den
ikke igen.
Lidt orangelikør i dejen giver en fin »krydring« af smagen.
Se de bedste opskrifter med Citron
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, -
prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------