En dejlig frugtsuppe
til for- eller efterret runder et måltid fint af. Som regel serveres de varme
supper som indledning til måltidet og de kolde supper som afslutningen; man kan
dog gøre som man har lyst til.
Suppen kan gøres mere eller mindre mættende ved hjælp af tilbehøret, der også
fortæller noget om, hvor enkel eller raffineret retten er. Citronsuppen er
dejligt svalende.
Til 4 personer. Tilberedningstid:
10 min. Kogetid: ca. 10 min.
# Ingredienser
2 citroner
melis efter smag
8 dl vand
1 spsk kartoffelmel
1 æggeblomme
1 dl kaffefløde
* Fremgangsmåde
1. Riv lange, tynde
strimler af den ene grundigt skyllede citron.
Kom dem i en stor
gryde sammen med saften af begge citroner og vandet.
Bring det i kog og
lad det koge i ca. 5 min.
2. Rør kartoffelmelet
ud i lidt koldt vand og pisk jævningen i suppen.
Lad den koge i 5 min.
3. Tag gryden af
varmen.
Rør æggeblommen med
lidt af den varme suppe og pisk den i.
Rør fløden i og
server straks.
Variation:
Citronsuppen kan
gøres lidt mere raffineret ved at erstatte 2½ dl vand med hvidvin og sætte små
skyboller på.
Skybollerne laves af
en stiftpisket æggehvide pisket med 40 g (½ dl) melis.
Sæt bollerne på den
varme suppe (inden æggeblommen tilsættes) og lad dem dampe under låg i 5 min.
Tag dem op med en
hulske inden æggeblommen piskes i.
Læg dem i
suppeterrinen eller tallerkenerne ved serveringen.