Ren nydelse efter en lang vintertravetur: friskbagte, varme vafler med blandet frugtsalat. Du får succes med denne opskrift
Til 4-6 personer. Tilberedning: 30 min.
# Ingredienser
3 appelsiner
3 klementiner
2 kiwier
7 spsk citronsaft
170 g flormelis
200 g smør
1 brev vaniljesukker (10 g /ca 1 spsk)
2 tsk reven citronskal (økologisk)
salt
4 æg
150 g hvedemel
100 g Maizena
1 tsk bagepulver
5 spsk piskefløde
olie til vaffeljernet
* Tilberedning
1. Appelsinerne og klementinerne skrælles sådan, at
alt det hvide kommer af.
Skillevæggene fjernes fra de enkelte stykker.
Opfang saften imens og pres resten af saften fra skallerne.
Kiwien skrælles, skæres over på langs og skæres derefter i tynde skiver.
4 spsk af saften røres sammen med 2 spsk citronsaft og 20 g
flormelis, og dryppes over frugterne.
2. Blødt fedtstof, 150 g flormelis, vaniljesukker,
citronskal og 1 knsp salt piskes meget cremet med elpiskeren i mindst 5
minutter.
Æggene røres i enkeltvis, ca ½ minut til hver.
Mel, Maizena og bagepulver sis og vendes i sammen med
piskefløde og 5 spsk citronsaft.
Vaffeljernet forvarmes og pensles med olie.
Bag vaflerne gyldne og sprøde, og server frugtsalaten og evt
flødeskum med krokant til.
Pr. portion (til 6): 9 g protein, 39 g fedt, 74 g kulhydrater.
683 kcal (2860 kJ)
PERFEKTE APPELSINFILETER
1. Skær appelsinen fladt over foroven og forneden med en
skarp kniv.
2. Appelsinen skrælles fra oven og nedefter, sådan at alt
det hvide kommer af.
3. Appelsinfileterne løsnes fra skillevæg gene.
✅ Bliv inspireret på Kogebog.dk - prøv også Madplaner, Min
kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få de bedste
opskrifter med Kogebog.dk nemlig. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.