En nem kage, som meget nemt kan gå hen at blive hele familiens yndlingskage. Du får succes med denne opskrift, specielt når du
prøver opskriften
Til 20 stykker. Tilberedning: 50 min. (plus afkølingstid)
# Ingredienser
1 lille ananas (ca. 1,2 kg)
2 citroner (økologiske)
1 appelsin, saften af
200 g smør
200 g flormelis
1 knsp salt
4 æg
280 g hvedemel
60 g Maizena
2 tsk bagepulver
16 røde cocktailkirsebær (i alt ca 150 g)
150 g abrikosmarmelade
* Tilberedning
1. Ananas skrælles og skæres i 16 ca 7 mm tykke
skiver.
Stokken i midten skæres ud.
Skallen af 2 citroner rives og 8 spsk saft presses ud.
Smør, flormelis, citronskal og 1 knsp salt røres cremet med
elpiskeren i 8 minutter.
2. Æg røres enkeltvis i cremen - ½ minut til hver.
Mel, Maizena og 2 tsk bagepulver sis og blandes i dejen sammen med 5 spsk
citronsaft og 6 spsk appelsinsaft.
Dejen smøres ud i en smurt bradepande (40x30 cm).
Fordel ananasskiverne ovenpå.
3. Bag kagen i den forvarmede ovn i 25 min ved 200 °C (varmluft 180 °C). Efter
15 min lægges et rødt cocktailkirsebær i hvert ananashul.
Derefter bages kagen videre i 10 min.
Abrikosmarmelade og de sidste 3 spsk citronsaft bringes i
kog.
Den varme kage glaseres hermed og afkøles, til den er lunken.
Energi pr. stk.: 3 g protein, 10 g fedt, 40 g kulhydrater =
264 kcal (1105 kJ)
✅ Bliv inspireret på Kogebog.dk - prøv også Madplaner, Min
kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få de bedste
opskrifter med Kogebog.dk nemlig. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.