I USA har man mange opskrifter på kålsalater. De kaldes med et fælles udtryk "coleslaw" og er sprøde og milde. Her en citrusvariant. Det smager saftsuseme godt.
Tid: ca 30 min. 4
pers.
# Ingredienser
1 båd hvidkål (400
g)
1 lille hoved rosésalat
1 appelsin
1 ds. ananas i juice
(220 g)
1 ds. mandarinbåde (300 g)
2 dl yoghurt naturel
1 dl mager
mayonnaise
2 spsk friskpresset
appelsinsaft
1 spsk hindbærvineddike
1 tsk estragon
salt og peber
* Fremgangsmåde
1. Skyl og striml
hvidkål og rosésalat.
2. Blancher kålen et
minuts tid i kogende vand.
Brug et dørslag.
Spul kålen med koldt vand.
3. Skræl appelsinen
og skær hindefrie både ud.
4. Skær
ananasskiverne i mindre stykker og lad mandarinbådene løbe af.
5. Bland yoghurt,
mayonnaise, appelsinsaft, hindbæreddike og estragon til en sauce.
Smag til med salt og
peber.
6. Anret frugten på
et fad. Fordel kål og salat hen over. Hæld saucen på.
7. Server salaten
til grillet kylling eller som forret med ristet brød.
Tips: Savoykål kan anvendes i stedet for hvidkål.
Tilberedes som anvist ovenfor.
Info: Coleslaw er en salat der primært består af hakket, rå,
hvidkål, ofte tilsat revet gulerod. Der findes mange variationer af opskriften
også med andre råvarer som rødkål, ananas eller æble. De hakkede grønsager
blandes normalt med en dressing bestående af vegetabilsk olie og vineddike
Se alle de bedste opskrifter med Salater
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------