Citrusfrugter er en god kilde til C-vitamin. Der er mange
forskellige sorter at vælge imellem.
• Næsten 85% af citrusfrugten består af vand.
• Citrusfrugter indeholder intet fedt.
Appelsiner egner sig fint til at presse til juice. Frugtkødet
og skallen er gode som smagssætning
i desserter, tærter og kager. Appelsiner findes lyse eller
som blodappelsin.
Saft og skal af citroner kan anvendes som smagssætning til
mange retter.
Limefrugten har en anden smag end citronen, lidt kanelagtig
og krydret.
Grapefrugten er meget stor og som regel ret syrlig i smagen.
Blodgrapefrugten med sin lette rødmen er oftest en del sødere end den gule
grapefrugt.
Tangerine, klementiner, og mandariner hører til gruppen af
små citrusfrugter.
Mandarinbåde findes også som konserves.
Pomelo er den største citrusfrugt af alle, 20-25 cm i
diameter. Pomerans er en krydderfrugt, hvor skallen bruges. Kumquats er små
frugter, som kan syltes.
Her følger et par gode råd om hvordan du anvender citrusfrugten
på bedste måde:
• Så snart man skærer i en citrusfrugt begynder C-vitaminet at
nedbrydes. Juice bør derfor først presses lige inden den skal drikkes eller
anvendes.
• Hvis man nedfryser friskpresset juice bevares C-vitaminet
bedre.
• Riv skallen på den fine del af rivejernet og børst den
revne skal af med en tør bagepensel.
Se alle de bedste
tips og gode råd her: Info
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.