Culotte er et meget fint og magert stykke kød, der let
bliver tørt, hvis det steges ved alt for høj varme. Steg/grill den ved lav
varme og behold saft og kraft i kødet
(4-6 pers.)
# Ingredienser
1 culotte på ca. 1 kg
1 spsk groft salt
peber
Tilbehør: bagte kartofler og haricots verts.
* Tilberedning
Rids fedtlaget på culotten og gnid den med salt og peber.
Brun den i ovnen ca. 15 min ved 250 °C.
Steg den videre ved 170 °C i 30-40 min, afhængig af,
hvor rød stegen må være i midten.
Lad stegen hvile i 15 min inden den skæres for.
Bag de smørpenslede, saltede, halverede kartofler sammen med
stegen.
Varm bearnaise
sauce (4 pers.)
3½ dl cremefraiche
1 spsk bearnaiseessens
¾ tsk groft salt
peber
3 spsk hakket estragon (evt persille).
Bland lige dele 18 % og 38 % cremefraiche sammen.
Bland det hele sammen 1 en tykbundet gryde.
Bring det i kog ved svag varme under piskning,
så er saucen færdig til at hælde op i en varm saucekande.
Skal saucen holdes varm, er det bedst at sætte den i vandbad.
Smag saucen til.
Se alle de bedste opskrifter med Culotte eller Bearnaisesauce
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.