Fyldige kager med crunch og en rund og skøn smag fra ristede
nødder - toppet med blød nougat og kaffecreme. En ny voksenfavorit.
✅ Opskriften er let og
gennemtestet. Til 12 cupcakes.
# Ingredienser
Kagedejen:
200 g smør
100 g valnødder, hasselnødder eller pekannødder, finthakkede
1 dl piskefløde
3 æg
100 g brun farin
75 g rørsukker
150 g hvedemel
1 tsk bagepulver
1 tsk salt
Topping:
200 g blød nougat, i tern
1 dl stærk kaffe eller cognac
250 g mascarpone (italiensk
flødeost)
Drys:
Kakaonips, knuste kaffebønner,
kakaopulver.
*
Sådan gør du
1. Tænd ovnen på 200 °C/185 °C varmluft.
2. Smelt smør og valnødder sammen i en kasserolle over
middel varme, indtil nødderne er gyldne.
3. Hæld blandingen i en skål, og rør piskefløden i.
Pisk æggene luftige med sukker og brun farin i ca. 3-4
minutter, til massen er lys og luftig.
4. Bland mel, bagepulver og salt i en skål.
Rør det i æggemassen skiftevis med flødeblandingen, til
dejen er glat og ensartet.
5. Hæld dejen i 12 muffin/cupcakeforme, og bag dem i ca 20
minutter, til de er faste og gyldne.
6. Lad kagerne køle lidt, og forbered imens toppingen.
7. Smelt nougat og kaffe sammen i en kasserolle over meget
lav varme.
Hæld massen i en skål, og sæt den på køl i ca. 30 minutter,
til den er kølet ned.
8. Rør nougatblandingen og mascarpone sammen i en skål, og
pisk det det til en tyk og luftig creme.
9. Pynt kagerne med toppingen og drys - server straks, eller
opbevar kagerne på køl.
Tips: Pynt kagerne med smeltet, mørk chokolade i stedet for
nougatcreme.
I weekenden er det tilladt at glemme kulhydrater,
nytårsforsæt og motionsplaner. I stedet skal du tænde ovnen og bage en lækker
kage til venner og familie. Det smager meget bedre end en løbetur.
Vil du se flere dejlige opskrifter med kager - se HER og cupcakes og muffins HER
Kogebog.dk har de nemmeste madopskrifter, Madplan og Tøm
køleskabet og din egen "Min kogebog" til dine egne opskrifter.