Kogebog.dk er det bedste sted med tusindvis af gode
opskrifter og vejledning til at lave dejlig mad. Fine billeder på alle
madopskrifter. Kig ind og se udvalget
- Denne opskrift er lige til højre benet.
Denne dejlige fod af kødrand, der er lavet af hakket
flæskekød, er en oplagt ret til buffet og halloween.
Til 6 personer. Tilberedningstid: ca 1 time og så er der fod
på retten.
# Ingredienser
750 g hakket, magert flæskekød
1 æg
2 skiver landbrød eller grovbrød
1 løg
1 dl kaffefløde
1 spsk hakket basilikum eller 1 tsk tørret
salt, peber fra kværn
6 store kartofler eller 9 små
6 stilke blegselleri
6 store gulerødder
2 store courgetter
50 g smør
2 spsk olie
* Tilberedning
1. Rør det hakkede kød til en fast fars med æg, brødet uden
skorpe revet i småstykker, det finthakkede løg og fløden.
Tilsæt basilikum samt salt og peber.
2. Form farsen til en »fod«, der lægges i et stort, smurt
ovnfast fad.
Sæt mandelskiver på som negle og anbring en halv tomat i »afskæringsstedet«
Stil det i en varm ovn ved 200 °C.
3. Rens og skræl grønsagerne.
Skær dem i lange tykke stave, undtagen kartoflerne og læg dem uden om »foden«.
Smør grønsagerne med en blanding af smeltet smør og olie.
De skal pensles regelmæssigt under stegningen.
4. Lad kødet/»foden« stege i ovnen ca 50 min.
Grønsagerne må gerne blive lidt brune.
5. Server retten i fadet, kom lidt ketchup på »afskæringsstedet« og giv flûte eller grovbrød til.
Det smager godt med en tomatsalat til. (se opskrifter HER)
Se flere opskrifter
med Farsbrød
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------