En daddel er en lille aflang brunlig stenfrugt, der vokser på daddelpalmen i et tørt subtropisk klima. Frugtkødet er brunligt med
klæbrigt, sødt frugtkød
En daddel er en lille aflang brunlig stenfrugt, der vokser
på daddelpalmen i et tørt subtropisk klima. Frugtkødet er brunligt med
klæbrigt, sødt frugtkød og et stort sukkerindhold og et lavt vandindhold og et
aflangt, hårdt frø. Dadlerne kom til Nordeuropa omkring 1200-tallet.
Købes i Danmark især tørret
Daddel. Engelsk: Date. Latin: Phoenix dactylifera
Sæson: Dansk: -. Import: hele året
Holdbarhed: 1-2 måneder ved 0-2 °C
Anvendelse: Frisk daddel spises naturel. Tørret daddel
anvendes i konfekt, desserter, bagværk og spises til ost. Svind: ca 15%
Udsten dadlerne og fyld dem med udsprøjtet, blød pistaciemarcipan
Frysning: Tørrede dadler kan fryses i op til 5 år.
Daddelfrugten har været kendt og dyrket i Mellemøsten i
flere tusinde år. De vokser i tørt og subtropisk klima og findes bl.a. i oaser.
Frugterne hænger i store klaser under palmens blade.
Daddel er en aflang lys- eller mørkebrun frugt med et enkelt hårdt frø. Frugtkødet
er tykt og rødbrunt med et stort indhold af sukkerarter. Fås mest tørret.
Ægte Daddelpalme er en palme, der vokser i ørkenen og
producerer de dadler som spises hver jul i Danmark. Dadlerne bliver høstet fra
juni til oktober, og den afgiver ca. 20-50 kg pr. år. Smagen er vekslende fra
sort til sort.
Ordsprog "På det pædagogiske felt sker der ikke en
daddel i dette årti "
Opskrifter med Daddel
Tilbage til Råvarer.