Denne superlækre daddeldessert med limesauce er en herlig
efterret. Frisk lime og skarp chili giver en heftig smagsbrydning. Skarpt og
sødt
• Dadler indeholder små mængder jern og zink.
• Små mængder dadler giver store mængder fibre.
Forberedelse 30 min. Tilberedning 30 min. 8 portioner
# Ingredienser:
8 skiver frisk lime
150 g hakkede dadler
2¼ dl vand
1 tsk natron
75 g smør
5 tsk farin
3 dl hvedemel
2 æg
2 tsk friskpresset limesaft
½ tsk finthakket rød chilifrugt (valgfrit)
LIMESAUCE:
1 dl farin
1 dl lys
sirup
30 g smør
4 tsk limesaft
smør til formene
* Tilberedning:
1. Sæt ovnen på 200 °C.
Smør 8 125 ml ovnfaste portionsforme med smør.
Læg en limeskive i bunden på hver form.
2. Bring dadler, vand og natron i kog i en lille gryde
ved jævn varme.
Skru helt ned og lad det simre i 5 min.
Rør smør og farin i.
3. Læg melet i en skål.
Tilsæt daddelblandingen og bland det godt.
Pisk æggene sammen og bland med daddel-melmassen.
Tilsæt limesaft og evt. chili.
4. Fordel blandingen i formene og bag til desserten er
gennembagt og en prøvenål kommer tør ud, ca. 20 min.
Vend desserten ud på tallerkenerne.
5. Bland farin, sirup og smør i en gryde.
Smelt ved jævn varme og lad det simre let i 2 min.
Tag gryden fra varmen og tilsæt limesaft.
Dryp saucen over desserten.
Daddeldessert med limesauce:
Pr. portion: Energi: Kcal 348 = kJ 1461
Kulhydrat 56 g Protein 4 g Fedt 12 g (31 %) Fibre 2 g
Tips:
Sæt de smurte portionsforme med limefrugt i
på en bageplade, inden de fyldes med dejen.
Det gør det lettere at flytte dem hurtigt og samtidigt.
En lettere måde at servere desserten er at lade den blive i formen.
Stil formen på en tallerken og server saucen ved siden af i portionsglas.
Se alle de bedste
opskrifter med Desserter
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.