Lækkeri Jul Slik. Arbejdstid: 30 min. Let at lave. Høj pris.
# Ingredienser
til Daddelkonfekt:
400 g tørrede dadler
Hvid chokolade:
50 g hvid chokolade
75 g pistaciemasse
10
pistacienøddekerner
Nougat:
50 g marcipan
50 g blød nougat
10 valnøddekerner
Mandler:
20-25 mandler
evt. 50 g ren mørk
chokolade
*
Sådan laves Daddelkonfekt:
1. Læg et snit langs
dadlens ene side, og pil forsigtigt stenen ud.
Del dadlerne i 3
lige store portioner.
Dadler med hvid
chokolade:
2. Smelt den hvide
chokolade over vandbad.
Tril pistaciemassen
til små pølser og anbring dem i hver daddel på stenens plads.
Så rigeligt, at
dadlen gaber.
3. Vend de fyldte
dadler i den smeltede chokolade.
Stil dem til tørre
på et stykke pergamentpapir.
Drys med hakket
pistacienød.
Dadler med nougat:
2. Del marcipan og
nougat i små stykker og læg et stykke af hvert på stenens plads.
Klem en halv eller
en kvart valnød i åbningen.
Dadler med mandler:
2. Skold og smut
mandlerne.
Læg en mandel på
stenens plads.
Vend evt. dadlerne i
mørk chokolade smeltet over vandbad.
Tips: Opbevar konfekten koldt i en dåse eller glas
med låg.
Den hvide chokolade
kan erstattes med almindelig ren mørk chokolade.
Holdbarhed: ca 1 uge
i køleskab.
Se alle de bedste opskrifter med Daddel
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO
ooo -----------