Her får du hovedretter i flere spændende udgaver. Fx Dampet
aborre med anis, Asiatisk aborre, Dampet aborre med tang eller Krydret, dampet
aborre.
Forberedelse: 20
min. Tilberedning: 15 min. 4 personer.
# Ingredienser
1 havaborre
1 spsk salt
2 spsk sesamolie
3 porrer
2 spsk revet ingefær
1 spsk sake
1 spsk soja
1 bundt koriander
* Tilberedning
Rens fisken, skyl
den i koldt vand, og dup den tør med køkkenrulle.
Lav snit med ca. 1
cm mellemrum på hver side af fisken.
Gnid fisken med salt
- både udenpå og indeni. Dryp med lidt sesamolie.
Skær porrerne i
skiver.
Læg 1/3 af porrerne
samt 1 tsk ingefær i en dampkurv.
Læg fisken ovenpå,
og drys med halvdelen af de resterende porrer.
Tilsæt sake og vand,
og bring i kog.
Placer dampkurven i
det kogende vand, og damp 10 min.
Læg fisken på et fad
med de kogte porrer og ingefær.
Dryp let med soja,
og pynt med resten af porrerne og ingefær.
Server varm med
friske korianderblade.
Dampet aborre med anis
Brun lidt fennikel, og dys med anisfrø for at give retten en
røget smag.
Læg fisken ovenpå, og damp det hele.
Asiatisk aborre
Udskift porrer med kinakål og ingefær med citrongræs.
Dampet aborre med tang
Varm 1½ dl fløde på en lille pande med 1 spsk tørret tang
(wakame).
Lad det simre 5 min. Tag panden af varmen, tilsæt
1 tsk soja, og smag til med peber. Hæld det over fisken.
Krydret, dampet aborre
Gnid indersiden af fisken med 1 tsk sichuanpeber, ½ tsk
stødt kanel,
½ tsk nellike, ¼ tsk fennikelfrø og 1 tsk stjerneanis.
Udskift soja med østerssauce.
Se alle de bedste opskrifter med Forretter Suppe
Hovedret Tilbehør Desserter
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person
eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------