Da man begyndte at spise tapas, var der født en spansk
tradition, der siden er blevet vældig populær over hele verden. Kogebog.dk
giver dig opskrifterne
Her er en opskrift med Dampet
kalvekød med majs og chili
Til 4 portioner. Tilberedningstid: ca 15 minutter plus tid
til marinering og kogning
# Ingredienser
750 g kalvekød i grove terninger
salt og peber
3 hakkede hvidløgsfed
1 spsk hakket persille
2 spsk olie
1 hakket løg
1 tomat, flået og skåret i terninger
1 peberfrugt, skåret i terninger
1½ dl hønsebouillon
200 g majs (fra dåse]
½ tsk spidskommen
½ tsk paprika
1 grøn chili, skåret i terninger
10 blommetomater
* Tilberedning
1. Kalvekødet blandes med salt, peber, 1 fed hvidløg og
persille.
Lad det trække i ca 60 minutter.
2. Olien varmes op og kødet brunes langsomt på alle sider.
Det steges videre sammen med løg, tomat og peberfrugt, til
løg og peberfrugt er bløde.
Hæld bouillon ved, lad det koge op og derpå småkoge under låg i 40 minutter.
3. Lad majsen dryppe af i en si.
Spidskommen, resten af hvidløgsfeddene, paprika, chili og en
knivspids salt pureres og røres i kødet.
Tomaterne skoldes, flås og skæres i stykker.
De kommes ved kødet.
Lad det hele simre videre i ca 20 minutter.
4. Når de 10 minutter er gået, vendes majsen i og koges med,
til kødet er mørt.
Server retten med bondebrød.
Pr. portion ca 398 kcal/1670 kj. 45 g protein, 14 g fedt, 22
g kulhydrat
Se alle de bedste opskrifter med Tapas
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------