Danablu hed tidligere Dansk Roquefort, fordi den, som sit franske forbillede, er en blåskimmelost, der udover mælkesyrekultur og osteløbe er tilsat skimmelkulturen
penicillium roqueforti.
Mens den franske
roquefort er baseret på fåremælk, er danablu fremstillet af komælk. Fåremælk er
ikke tilgængelig her i landet. Danablu er lige så fed som de fedeste danske
skæreoste, idet den indeholder 50%-60% fedt i tørstoffet. Det er vigtigt at
opbevare danablu koldt. Allerede når temperaturen passerer 10 °C, går der skred
i modningen, og osten får hurtigt en for skarp smag. Den tåler dog ikke
frysning. Spis den som den er, eller brug den i dips, saucer, i salater og
salatmarinader.
Se de bedste opskrifter med Danablu
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO
ooo -----------