Dessertkage med rosiner og kaffe på en sprød bund af havregryn - toppet med en kokos og valnødder. En intens dessertkage som er let at lave. Prøv denne dessertkage næste gang du har lyst til at servere en lidt anderledes dessert. Lav en stor portion af dessertkagen - den er god at have liggende i fryseren, da den kan serveres direkte fra frys.
Til 4 personer.
Tilberedningstid: ca 30 min. Afkøling ½-1 time. Ikke fryseegnet
# Ingredienser
Bund:
60 g havregryn (ca.
2 dl)
40 g hvedemel (¾ dl)
50 g kokosmel (ca 1½
dl)
100 g smør
2 spsk honning
Fyld:
3 blade husblas
2½ dl yoghurt
2 spsk honning
½-1 tsk vaniljesukker
½ tsk pulverkaffe
2-3 spsk rosiner
1 banan
Pynt:
kokosmel
hakkede valnødder
* Fremgangsmåde
1. Bland havregryn,
mel og kokosmel og rist det i ovnen ca 10 minutter ved 200 °C.
Smelt smør og
honning, lad det svale lidt og rør det i melblandingen.
Fordel blandingen i
portionsskåle og lad det afkøle.
2. Udblød husblassen
i koldt vand.
Kom rosiner og banan i blenderen eller findel det på anden måde og bland det
med yoghurt, honning, vaniljesukker og pulverkaffe.
Knug husblassen fri for vand og smelt den over vandbad.
Lad den blive
håndvarm og rør den i yoghurtblandingen i en tynd stråle.
Hæld yoghurtblandingen over havregrynsbundene og lad desserten stå koldt ½-1
time.
3. Pynt med kokosmel
og hakkede valnøddekerner.
Se alle de bedste opskrifter med Dessertkage
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------