Et rigtig godt og
sundt grovbrød, som holder sig saftigt og velsmagende længe. Server gerne det
mørke, lidt søde brød til varme supper eller gryderetter.
Tid: ca 3 timer,
heraf 1¾ time til hævning og 1 time i ovnen.
Brødene er fryseegnet. Holdbarhed ca
9 mdr. Antal 3 stk.
# Ingredienser
7½ dl vand
100 g gær
¾ spsk salt
3 dl mørk sirup
1½ kg groft rugmel
* Fremgangsmåde
1. Opvarm vandet til
37 °C.
Smuldr gæren ud i en
skål og opløs den i lidt af vandet.
2. Tilsæt salt,
sirup og resten af vandet.
Rør rugmelet i ved håndkraft
eller med maskine.
3. Lad dejen hæve ca
1 time.
4. Tag dejen op på
et melet bord og ælt den igennem.
Del den i tre
stykker.
5. Tril dej
stykkerne til aflange brød og læg dem i en bradepande beklædt med bagepapir.
Lad dem hæve und et et klæde ca 45 min.
6. Bag brødene i en
200 °C varm ovn i 20 min, skru ned til 175 °C og bag dem 20 min.
Skru til sidst ned
til 150 °C og bag yderligere 20 min.
7. Lad brødene køle
af på en rist under et klæde.
8. Brødene skal
helst hvile en dags tid, inden de skæres i tynde skiver.
Godt at servere til
supper eller gryderetter.
Tips: Det er en god ide at skære brødene i halve,
inden de fryses ned,
for hvert brød giver mange skiver, og er meget drøjt.
Se alle de bedste opskrifter med Rugbrød
Se alle de bedste opskrifter med Brød
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------