Sauce. Arbejdstid: 15 min. Kogetid: ca 5 min. Middelsvær at lave. Lav pris.
# Ingredienser
til Dildsauce, varm:
1 spsk smør (15 g)
1½ spsk hvedemel (15
g)
4 dl lys bouillon
1 æggeblomme
1 spsk
hvidvinseddike
2 tsk sukker
Endvidere:
1 tsk koldt smør
3 spsk finthakket
dild
salt og peber
*
Sådan laves Dildsauce,
varm:
1. Smelt smørret i
en gryde.
Rør melet i og
tilsæt bouillonen lidt ad gangen.
Sørg for, at saucen
røres helt glat.
Lad den koge ved
svag varme i ca 5 min, før den tages fra varmen.
2. Rør æggeblommen
sammen med hvidvinseddiken og sukkeret.
Pisk lidt af den
varme sauce i æggemassen og hæld den derpå i gryden under omrøring.
3. Varm saucen op
til kogepunktet, den må ikke koge, efter at æggemassen er rørt i, så
skiller den.
4. Pisk 1 tsk koldt
smør i saucen, tilsæt den finthakkede dild og smag til med salt og peber.
Server straks.
Tips: Server dildsaucen til kalv, lam eller
fjerkræ.
Til fisk skal man
bruge fiskesuppe i stedet for bouillon.
Saucen kan holdes
varm over vandbad.
Sukker og eddike kan
udelades og æggeblommen erstattes af ½ dl fløde. Så tåler saucen kogning som
andre saucer.
Se alle de bedste opskrifter med Dild
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO
ooo -----------