Aftensmad Hovedret Vildt. Arbejdstid: 40 min. Kogetid, bouillon: 1 time Stegetid: 45-50 min. Kogetid,
sauce: ca 10 min. Middelsvær at lave. Høj pris. 6 personer.
# Ingredienser
til Dyreryg med vildtsauce og svampe:
2 kg dyreryg
75 g smør
salt og peber
Vildtbouillon:
flækkede ben og
afpuds fra dyreryg
50 g smør
1 løg
1 gulerod
evt. ½ skive selleri
(50-60 g)
1½ vand
1 laurbærblad
1 kvist timian
1 spsk konc. tomatpuré
6 enebær
8 peberkorn
1 tsk salt
Vildtsauce:
500 g champignon
eller blandede svampe
50 g smør
1 fed hvidløg
2 dl rødvin
2 enebær
1 kvist timian
2 tsk Maizena
salt og peber
*
Sådan laves Dyreryg
med vildtsauce og svampe:
Vildtbouillon:
1. Gør grønsagerne i
stand og hak dem groft eller skær dem i små terninger.
Varm smørret godt i
en gryde og brun først ben og afpuds, så grønsagerne heri.
2. Hæld vandet ved
og lad det koge op.
Skum godt og tilsæt
laurbærblad, timiankvist, tomatpuré, de let knuste enebær, peberkornene og
saltet.
Lad bouillonen koge
for svag varme under låg ca 1 time.
Si den og sæt den
til side.
3. Sæt ovnen på 250
°C.
Kød:
4. Puds kødet fri
for sener og hinder, gnid det med salt og peber og læg dyreryggen i
bradepanden.
5. Fordel de tynde
smørskiver over kødet og brun dyreryggen i ovnen ca 5 min ved 250 °C.
Det skal netop
skifte farve.
6. Dæmp varmen i
ovnen til 170 °C og hæld den siede vildtbouillon i bradepanden, når
temperaturen er dalet, ellers fordamper den omgående.
Lad dyreryggen stege
videre 40-45 min, afhængigt af hvor høj den er.
Dryp jævnligt med
stegeskyen.
7. Tag dyreryggen
ud, læg folie omkring kødet, eventuelt også et viskestykke, og lad den hvile.
8. Si skyen fra
bradepanden op i en skål.
Vildtsauce:
9. Skær rodskiven af
svampene, skyl dem kort og tryk dem tørre.
Skær dem i skiver og
svits dem i smør i en gryde.
Hak hvidløgsfeddet
fint og lad det svitse med et øjeblik.
10. Tilsæt 3 dl af
den siede sky, rødvinen, enebærrene, bladene fra timiankvisten, salt og peber.
11. Lad saucen koge ca
10 min og tilsæt så Maizena udrørt i lidt vand.
Smag saucen til.
Anretning:
12. Skær dyreryggens
fileter fra benet og skær dem i skiver på skrå.
Læg kødet tilbage på
ryggen, så den ser hel ud.
Server saucen med
aspargeskartofler eller anden fast pillekartoffel til.
Tips: Saucen kan eventuelt farves med lidt kulør.
Tørrede svampe kan
bruges, også til at blande med champignon.
Læg dem i blød i
lunkent vand, til de har genvundet faconen.
Det varer omkring 1
time afhængig af art.
Se alle de bedste opskrifter med Dyrekød
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO
ooo -----------