Aftensmad Hovedret Vildt. Arbejdstid: 30 min. Stegetid: 45-50 min. Middelsvær at lave. Høj pris. 6 personer.
# Ingredienser
til Dyreryg, ovnstegt:
2 kg dyreryg
100 g fersk spæk
eller 75 g smør
5 dl (vildt)bouillon
salt og peber
Sauce:
3 dl stegesky
2 dl piskefløde
30 g smør
3 spsk hvedemel (30
g)
2 spsk rønnebærgelé
salt og peber
*
Sådan laves Dyreryg,
ovnstegt:
1. Sæt ovnen på 250
°C.
2. Puds kødet fri
for sener og hinder. Gnid det med salt og peber.
3. Læg dyreryggen i
bradepanden.
Brun den i ovnen ca
5 min ved 250 °C.
Den skal netop have
skiftet farve, så er porerne lukket. Tag den ud af ovnen.
4. Dæmp varmen til
170 °C, læg tynde skiver spæk eller smørklatter over kødet og hæld bouillonen i
bradepanden, når varmen er dæmpet, ellers fordamper det omgående.
Lad dyreryggen stege
40-45 min. og dryp jævnligt med stegeskyen.
5. Tag dyreryggen
over på et fad og dæk den godt med folie og eventuelt et viskestykke.
6. Hæld 3 dl af
stegeskyen i en gryde.
Lad den stå, til
fedtet har fundet op til overfladen. Skum det af.
Tilsæt piskefløden,
lad saucen koge op og smag til med salt og peber.
7. Rør smørret
sammen med melet og pisk det i saucen.
Lad den koge godt
igennem, kom rønnebærgeleen i og rør, til den er opløst.
8. Skær dyreryggens
fileter fra benet og skær dem i skiver på skrå.
Læg kødet tilbage på
ryggen, så den ser hel ud.
Server saucen til
med pillekartofler og waldorfsalat som klassisk tilbehør.
Tips: Andet traditionelt tilbehør er kogte, halve
æbler fyldt med rønnebærgelé.
En frisk salat med
ung selleri og æbler er også særdeles godt tilbehør.
Ligeså Bouillonkogte kastanjer. Saucen kan farves med lidt kulør.
Bouillonen til saucen
kan koges af ben og afpuds fra dyreryggen, se Dyreryg med vildtsauce og svampe. Eller af ureelt vildtkød, der kan
købes hos vildthandleren.
Se alle de bedste opskrifter med Dyrekød
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO
ooo -----------