Skøn og nem opskrift på langtidsstegt dyrekølle (vildtkølle).
Dyresteg med Waldorfsalat er en
klassisk opskrift, med elementer som alle vil elske. Køb dyrekøllen udbenet, så
er den det letteste i verden at tilberede.
Til 4-6 personer.
Tilberedningstid: 1½ time. Kan fryses
# Ingredienser
1 udbenet dyrekølle
på ca 10 kg
50 g bacon
1 bdt persille
salt og peber
6-8 knuste enebær
50 g smør
4 dl piskefløde
1 spsk Danablu e
* Tilberedning
1. Læg baconstrimler
på den udbenede dyrekølle og bind det sammen med bomuldsgarn.
Stik persillestilke
imellem baconstrimlerne.
Gnid stegen med
salt, peber og knuste enebær.
2. Brun stegen i
smør i en gryde.
Dæmp varmen og hæld lidt af piskefløden ved.
Lad kødet stege i ½
time.
Hæld mere fløde på
og steg endnu ½ time.
3. Rør osten ud i
resten af fløden og hæld det i gryden.
Tag stegen op og lad
den hvile lidt inden den skæres i skiver.
4. Smag saucen til
og kom evt. lidt kulør i.
Server kogte
kartofler til samt Waldorfsalat.
Find flere gode opskrifter på tilbehør til vildt HER
Se flere dejlige retter med vildt HER eller en grøn salat HER