En poulard er en ung høne, der er fedet og ikke har lagt æg,
med mørt og saftigt kød til følge. Af denne grund serveres denne ret typisk ved
juletid. De sælges efter mindst 100 dages vækst og er perfekte til at fylde. Kødet
har en tendens til at være virkelig udsøgt og kan serveres varmt eller koldt. Poulardkød
ligner andre kyllingers ernæringsmæssige værdi. Det betyder, at det generelt er
fedtfattigt og rigt på proteiner af høj kvalitet. Flæskekødet i denne opskrift øger proteinindholdet, og kartoflerne
og salaten giver en god mængde vitaminer og antioxidantforbindelser.
Til 4 personer. Tilberedningstid:
ca. 40 min. Stegetid: 1¼-1½ time. Poularden er fryseegnet rå
# Ingredienser:
1 poulard 1000-1200 g
8-10 kartofler
ca. ¾ liter bouillon
salt, peber
smør el. margarine
Fyld:
250 hakket flæskesmåkød
el. kalv- og flæsk
indmaden fra poularden
1 spsk rasp
1 æg
1 tsk koriander
salt, peber
1 fed hvidløg
3-4 spsk hakket persille
* Tilberedning:
1. Skræl kartoflerne
og skær dem i kvarte eller ret store stykker.
Gør fyldet parat.
Hak indmaden og bland
den med det hakkede kød.
Hør rasp og æg i og krydr med koriander, salt, peber, hvidløg og persille.
2. Tør poularden, krydr
den med salt og peber og kom farsen i.
Luk med kødnåle eller
sy forneden.
Læg kartoflerne i en lille bradepande, hæld bouillon ved,
så kartoflerne knap er
dækket og
læg poularden oven på
med ryggen opad, kom smør eller margarine over og
sæt poularden i ovnen
ca. 30 min ved 200 °C.
Vend poularden, kom smør
eller margarine over brystet og
lad den stege yderligere
45-60 min.
3. Del poularden og server
den med farsen og kartoflerne og gerne en skål grøn salat.
Se alle de bedste opskrifter med Poulard eller Hakket kød
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.