Logo

Farseret poulard

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Farseret poulard 

 
En poulard er en ung høne, der er fedet og ikke har lagt æg, med mørt og saftigt kød til følge. Af denne grund serveres denne ret typisk ved juletid. De sælges efter mindst 100 dages vækst og er perfekte til at fylde. Kødet har en tendens til at være virkelig udsøgt og kan serveres varmt eller koldt. Poulardkød ligner andre kyllingers ernæringsmæssige værdi. Det betyder, at det generelt er fedtfattigt og rigt på proteiner af høj kvalitet. Flæskekødet i denne opskrift øger proteinindholdet, og kartoflerne og salaten giver en god mængde vitaminer og antioxidantforbindelser.
Til 4 personer. Tilberedningstid: ca. 40 min. Stegetid: 1¼-1½ time. Poularden er fryseegnet rå

 
# Ingredienser:
1 poulard 1000-1200 g
8-10 kartofler
ca. ¾ liter bouillon
salt, peber
smør el. margarine


Fyld:
250 hakket flæskesmåkød el. kalv- og flæsk
indmaden fra poularden
1 spsk rasp
1 æg
1 tsk koriander
salt, peber
1 fed hvidløg
3-4 spsk hakket persille

 
* Tilberedning:
1. Skræl kartoflerne og skær dem i kvarte eller ret store stykker.
Gør fyldet parat.
Hak indmaden og bland den med det hakkede kød.
Hør rasp og æg i og krydr med koriander, salt, peber, hvidløg og persille.

 
2. Tør poularden, krydr den med salt og peber og kom farsen i.
Luk med kødnåle eller sy forneden.
Læg kartoflerne i en lille bradepande, hæld bouillon ved,
så kartoflerne knap er dækket og
læg poularden oven på med ryggen opad, kom smør eller margarine over og
sæt poularden i ovnen ca. 30 min ved 200 °C.
Vend poularden, kom smør eller margarine over brystet og
lad den stege yderligere 45-60 min.

 
3. Del poularden og server den med farsen og kartoflerne og gerne en skål grøn salat.

 

Se alle de bedste opskrifter med Poulard eller Hakket kød

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 4.679 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her