Rejegratin er hyggelig og lækker mad. Server med blomkål eller artiskokhjerter og gerne
dild, og chilisauce til. Suppler med grøn salat og kogte ris, hvis retten skal være mere mættende, hvis du synes.
Få opskriften her.
Til 4 personer. Tilberedningstid:
½ time. Gratineringstid: 8-10 min. Ikke fryseegnet.
# Ingredienser
400 g pillede rejer
1 blomkålshoved eller 1 dåse artiskokhjerter på 400 g
½ dl fintklippet dild
friskkværnet peber
4 spsk cremefraiche
3 tsk chilisauce
3 æggehvider
* Tilberedning
1. Sæt ovnen på 250
°C.
Del blomkålen i små
buketter.
Kog dem 3-4 min. i
letsaltet vand.
Hvis der bruges
artiskokhjerter, skal de blot dryppe godt af.
2. Kom blomkål eller
artiskokhjerter i et smurt, ovnfast fad.
Kom rejer og dild på
og drys med kværnet peber.
3. Rør cremefraiche
og chilisauce sammen.
Pisk æggehviderne
stive.
4. Rør først lidt af
æggehviderne i cremefraicheblandingen, vend så resten af hviderne i.
5. Fordel blandingen
over rejer og blomkål i fadet.
Gratiner i 8-10 min
i midten af ovnen.
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med
at lykkes i køkkenet.