En lækker kombination af figner og pærer - prøv det! Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
Forberedelsestid: 15 min. Tilberedningstid: 45 min.
Kuverter: 8
# Ingredienser
5 dl hvedemel
2 spsk flormelis
90 g koldt, hakket smør
2 æggeblommer
0,8 dl afkølet vand
375 g halverede, tørrede figner
250 g halverede, tørrede pærer
2 æg
0,6 dl brun farin
2 spsk ekstra flormelis
* Tilberedning
1. Forvarm ovnen til 210 °C.
Hæld mel, flormelis, smør, æggeblommer og vand i en
foodprocessor og pisk det sammen, indtil dejen danner en kugle.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord og ælt den forsigtigt,
indtil dejen slipper.
Dæk den med husholdningsfilm og stil den i køleskab i 10 min.
2. Pensl et 32 x 28 cm ildfast fad med olie.
Læg dejen mellem to stykker bagepapir og rul ud til en 30 cm
rund bund.
Løft papiret af og lemp dejen over i fadet.
3. Hæld figner og pærer op på midten af dejen, så der er 4
cm tilbage til kant.
Vend det om til kant.
4. Bland æg og brun farin og hæld det over frugten.
Bag i 40-45 min, eller indtil dejen er gylden.
Drys med ekstra flormelis ved servering.
Prøv sammen med:
Forret: Penne
med skinke, ærter og hvidløgsdrys
Hovedret: Tunbøffer
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.