Bagværk Hjemmebag Arbejdstid: 25 min. Iblødlægning: 2 timer Kogetid: 15 min. Bagetid: 50 min. Middelsvær at lave. Mellem pris.
# Ingredienser til Figenkage med gulerod:
150 g tørrede figner
200 g fintreven gulerod
1½ dl rom
2 spsk citronsaft
150 g smør
150 g sukker (1¾ dl)
2 æg
1 tsk vaniljesukker
250 g hvedemel (4¼ dl)
1 tsk natron
½ tsk salt
75 g valnøddekerner
smør og rasp til
formen
Dryppes med: 2 spsk
rom
Springform
*
Sådan laves Figenkage med gulerod:
1. Hak fignerne
groft, læg dem i en skål og hæld rom og citronsaft over.
Lad dem trække 2
timer.
2. Kog fignerne for
svag varme 15 min i rommen og citronsaften.
Tilsæt eventuelt
lidt vand, så det ikke koger tørt.
3. Rør imens smør og
sukker sammen. Rør æg og vaniljesukker i.
4. Tilsæt først
natron, salt, grofthakkede valnøddekerner og fintreven gulerod.
Tilsæt fignerne,
uden væde, og til sidst melet.
5. Kom dejen i en
velsmurt, raspdrysset springform.
Bag kagen på
næstnederste rille i ovnen i ca 50 min ved 180 °C.
6. Lad kagen afkøle
lidt i formen.
Prik den med en
gaffel og dryp den med rom.
Tag den ud af
formen, når den er kold.
Tips: Kagen kan eventuelt overtrækkes med glasur
og pyntes med halve valnøddekerner.
Den skal helst bages
dagen før den skal spises.
Se flere opskrifter
med Kager
Se alle de bedste opskrifter med Figen
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO
ooo -----------